לעוז תואר ראשון בחוג למזרח אסיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת RUTGERS בניו ג'רזי, ארה"ב, ודוקטורט מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת חיפה. מחקרו של עוז עסק בהשפעות של עבודה מהבית בעתות משבר על ביצועי העובדים ורווחתם.
בתפקידו כעמית ממשק במשרד התיירות ולאחר ההבנה כי דרושים צעדים ראשוניים בהיבט של תיירות בת-קיימא, הוביל עוז תהליכים במספר ערוצים:
הפרדה וטיפול בפסולת במקור: עוז יזם והוביל פריסה של פחי מחזור (פח כתום) במספר רשתות מובילות בענף המלונאות בתל-אביב. המהלך נעשה בשיתוף עיריית תל-אביב ותאגיד המחזור "תמיר" מתוך כוונה להטמיע את הצורך בטיפול בפסולת בענף המלונאות. נוסף על כך, החל בקידום הרעיון של טיפול בפסולת אורגנית בתחום מתקני אחסון בארץ, השבתה לאנרגיה והפיכתה לקומפוסט מתוך כוונה לצמצם את כמויות הפסולת המיוצרות בבתי המלון ולהפחית את כמות הפסולת המועברת להטמנה.
מורי דרך: בשיתוף פעולה נושא פירות עם ממונה תחום מורי הדרך במשרד (ד"ר רם נעמן) וההבנה כי מורי דרך הם סוכני שינוי משמעותיים, יזם עוז יום השתלמות חווייתי למורי הדרך בישראל ביחד עם ארגון "תגלית". מטרת ההשתלמות הייתה ליצור מודעות לתיירות מקיימת בתעשיית התיירות ולהנחיל את יסודותיה בקרב הבאים במגע ישיר עם התייר. נוסף על כך, כדי ליצור המשכיות, לוודא נטיעה של נושא הקיימות בקרב מורי הדרך ולמנף את העובדה שתוכנית הכשרת מורי הדרך במדינת ישראל עוברת תהליך בחינה ובנייה מחדש, החל עוז בכתיבת תכנים חדשים לתוכנית ההכשרה. התכנים עוסקים בהיבטים של תיירות מקיימת, מתוך כוונה להטמיע את הנושא כחלק בלתי נפרד מקורסי החובה בתוכנית ההכשרה החדשה של מורי הדרך.
הכשרת בכירים: מתוך ההבנה כי נדרשת הכרה ברמה הפנים-משרדית בצורך בקידום תיירות בת-קיימא, יצר שיתוף פעולה עם המדרשה הלאומית ובנה יום הכשרה לבכירי משרד התיירות בנושא כדי להנגיש את נושא הקיימות בקרב ההנהלה, לחבר אותו לעולם התיירות ולקדם יישומים ראשוניים ברמת האגף.
קידום מודעות לסביבה ולקיימות בבתי מלון: בשיתוף עם התאחדות בתי המלון הארצית ומִנהלת 'עיר עולם ותיירות' יזם עוז יום עיון מעשי למנכ"לי בתי המלון בארץ ולבעלי עניין מתחום האירוח בישראל. יום העיון כלל תוכן מקצועי בהיבטי הקיימות הנוגעים לבתי המלון בארץ: סביבה, כלכלה וחברה מתוך מטרה ליישם פרקטיקות מקיימות בענף המלונאות בטווח הזמן המיידי כגון מעבר לכלים רב-פעמיים בחדרי האוכל, פתרונות טכנולוגיים לטיפול בפסולת אורגנית, אימוץ שימוש במכלים רב-פעמיים בחדרי האורחים, ניטור אנרגיה, שיפור הגיוון התעסוקתי בבתי המלון ומתן מענה לדרישות תייר רלוונטיות. בשל המצב הביטחוני נדחה יום העיון אך כשלב ראשוני, הציג עוז את נושא הקיימות בענף המלונאות בפגישה השנתית של מנכ"לי בתי המלון בארץ מתוך הבנה שיום העיון המקצועי יתקיים שיתאפשר. בנוסף, החל עוז בגיבוש נוהל "אמנה ירוקה" לבתי המלון שתכליתו עדכון הקריטריונים המזכים בתי מלון בקצאות לעובדים זרים וזאת כדי לעודדם להטמיע רכיבים מקיימים בתפעול היום יומי.
מיזם "אטרקציה ירוקה": בשיתוף מ.א. עמק חפר התניע עוז שני מהלכים ניסיוניים: הפיכת חוף ים בתחום המועצה לחוף אקולוגי תוך יצירת מדדים רלוונטיים ויצירת שיתוף פעולה, תכנים וצעדי יישום עם ערי חוף מקבילות בעולם; פיילוט של הפיכת חניון לילה לחניון ירוק בהיבטים תודעה, זיהום אור והפרדה וטיפול בפסולת, בשיתוף רט"ג.
פסולת במגזר המסחרי-מוסדי: במסגרת עבודת צוות בין-משרדי בשיתוף ד"ר מיכל סלע -אדלר ממשרד האוצר העלה עוז את הצורך בניטור ובניהול של הפסולת האורגנית במגזר המוסדי-מסחרי דרך יצירת מסד נתונים מהימן ונרחב. יחדיו הם קידמו מהלך לפתיחת קול קורא לקידום סקרי פסולת מקצועיים שיתוקצבו על ידי קרן הניקיון. לצורך התהליך רתמו מיכל ועוז את המשרד להגנת הסביבה, הלמ"ס, משרד האוצר ומשרד התיירות. המהלך נעשה בשיתוף ד"ר עדי מימון, עמיתת ממשק במשרד הבריאות.