לדוד תואר שני ודוקטורט מאוניברסיטת SOAS בלונדון. מחקריו עסקו בהודו המודרנית עם דגש על ייצוג של המיעוט המוסלמי בהודו בספרות בשפת ההינדי. דוד המשיך את לימודיו עם בתר דוקטורט באוניברסיטת ציריך בשוויץ, שם כתב על לאומיות הודית ועל דמותו של ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי. מאמריו פורסמו בכתבי עת שונים ובתור פרקים בספרים. בזמן לימודיו, התגורר דוד בבירת הודו, ניו דלהי, במשך כשלוש שנים, והתעמק בלימודי שפת ההינדי ותרבות הודו. לצד לימודי תואר ראשון באוניברסיטה העברית, היה דוד מדריך ורכז בחוגי סיירות של קק״ל בירושלים.
בתפקידו בתור עמית ממשק במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה פעל דוד במספר תחומים:
- מיצוי השכלה גבוהה בקרב החברה הערבית: בהתאם למטרת המשרד לפעול לקידום אוכלוסיות הנמצאות בתת ייצוג בתחומי ההייטק, יזם דוד תוכנית עמיתים למעבר של תלמידים ערבים הלומדים מדעים בתיכון לתחומי ה-STEM באוניברסיטאות בישראל. לאחר מיפוי התכניות הקיימות בתחום, עיצב דוד תוכנית עמיתים שתיתן מענה מיטבי לצרכים של סטודנטים ערבים כדי לסייע להם להשתלב בתחומי ה-STEM באוניברסיטה, וכדי לצמצם את שיעורי הנשירה שלהם ולהשוותם לאלה של הסטודנטים מהחברה היהודית.
- טיוב הטיפול בפסולת וקידום כלכלה מעגלית: דוד חבר בצוות אימפקט בין-משרדי הכולל את מנהל הרכש במשרד האוצר ואת האגף לפיתוח כלכלי של רשויות מקומיות במשרד הפנים. במסגרת העבודה, גייס דוד את מרכזי המחקר והפיתוח שבאחריות משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה ונמצאים ברשויות מקומיות שונות ברחבי המדינה, למפות את הטיפול בפסולת ברשויות באזורם, ולבצע מחקר יישומי כדי לשפר את הטיפול בזרמי הפסולת השונים, לצמצם הטמנת פסולת ולהגביר את אחוזי המיחזור.