חזרה לרשימת עמיתים
מחזור י"ג 2024-2023

ד"ר טל שפירא רימון




ד"ר טל שפירא רימון היא עמיתת ממשק במשרד החקלאות, לצד ד"ר דוד אסף, סמנכ"ל בכיר של החטיבה לניהול משאבי סביבה, ואלון מאור, מנהל אגף שימור קרקע וחקלאות בת-קיימא.

לטל תואר ראשון בביולוגיה ובלימודי הסביבה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. את לימודי התואר השני והשלישי למדה טל בחוג לאגרואקולוגיה ובריאות הצמח בפקולטה לחקלאות ברחובות ובבית הספר המתקדם ללימודי סביבה של האוניברסיטה העברית בירושלים. במסגרת התואר השני חקרה טל השפעות של רעיית בקר על איכות בית הגידול ומקורות המזון של דבורי דבש ובר, וסיימה אותו בהצטיינות. במחקר הדוקטורט עסקה בהערכה של אספקת שירותי האבקה והדברה ביולוגית במערכות אגרו-אקולוגיות ובאינטראקציות בין חרקים מועילים ומזיקים.

במסגרת תפקידה בחטיבה לניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות, טל עוסקת במספר תחומים:

    • פרויקט שיקום קרקעות בנגב המערבי: טל משתתפת בפרויקט האגפי למיפוי נזקי מלחמת חרבות ברזל בשטחים החקלאיים שנפגעו בשל הלחימה. במסגרת פרויקט זה גיבש אגף שימור קרקע וחקלאות בת-קיימא פרוטוקול שיקום של הקרקעות שניזוקו במטרה להשיבן לשימוש חקלאי מיטבי. במקביל האגף עורך מיפוי לאפיון ולהערכה של נזקי הלחימה בקרקעות חקלאיות. טל הובילה חיבור של כתבה בנושא, שהתפרסמה בכתב העת אקולוגיה וסביבה.

 

    • מיפוי של יישום ממשקי שימור קרקע בישראל: טל מובילה פרויקט עדכון למיפוי שנערך באגף ב-2018 בהובלת ד"ר אליענה עין מור, בוגרת ממשק מחזור ח'. מיפוי זה סיפק לראשונה תיעוד של היקף היישום של ממשקי אי-פליחה וגידולי שירות, שהם ממשקי מפתח בחקלאות בת-קיימא. נוסף על כך, המיפוי סיפק בסיס מידע למגוון ניתוחים ובדיקות ולקידום קבלת החלטות מבוססת נתונים. עדכון המיפוי ככלל נועד לבחון את המגמות ביישום ממשקֵי שימור קרקע בענפי חקלאות הצומח השונים בחמש השנים האחרונות, ובפרט לבחון אם יש עמידה ביעד של הרחבת יישום הממשקים האלה ב-3% (כ-200 אלף דונם) בכל שלוש שנים.

 

    • משקי הדגמה לשימור קרקע בממשקי חקלאות בת-קיימא: טל שותפה לגיבוש תוכנית להקמת משקי הדגמה לקידום יישום והטמעה של ממשקי חקלאות בת-קיימא. במסגרת פעילות זו טל כותבת נייר מדיניות בנושא.

 

    • תוכנית משרד החקלאות להיערכות לשינוי האקלים: טל עורכת מסמך המרכז את כלל התוכניות ותחומי הפעילות הנוגעים להיערכות לשינוי אקלים במשרד החקלאות על כלל יחידותיו.

 

  • צוות משימה בין-משרדי: טל, ביחד עם ד"ר סיון פרנקין, עמיתת ממשק באגף הייעור בקק"ל, שותפה לקידום שיתוף פעולה בין משרד החקלאות וקק"ל בפרויקטים של ניהול נגר ושימור קרקע. כחלק מפעילות הצוות טל וסיון שותפות בארגון כנס לשולחנות עגולים לאנשי המטה והמחוזות של משרד החקלאות, קק"ל ורשויות הניקוז.

 

 

כמי שמגיעה מעולמות התוכן המחקריים של אגרואקולוגיה, התרגשתי לגלות במסדרונות החטיבה לניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות עולם שלם של עשייה בתחום. תוכנית ממשק נתנה לי הזדמנות להצטרף לעשייה זו ולמאמצי הקידום של יישום ממשקי חקלאות בת-קיימא. תוכנית ממשק חשפה בפניי את עולם המדיניות הציבורית ואתגריו.

ההשפעה של טל על הסביבה בישראל:

קידום יישום והטמעה של ממשקי חקלאות בת-קיימא.

Please complete the captcha.