למיכל תואר ראשון בהנדסה כימית ותארים שני ושלישי בהנדסת ביוטכנולוגיה מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מחקרה התמקד בהנדסת רקמות של הלב, ובמסגרתו פיתחה ביו-חומרים וביו-ראקטורים לטובת המטרה. בסיום לימודיה החלה מיכל את דרכה המקצועית כחברת סגל אקדמי בכיר במחלקה להנדסה כימית במכללה האקדמית להנדסה SCE, שם הובילה מחקרים שעסקו בפיתוח כלים ואסטרטגיות לגידול ולהבשלה חוץ-גופיים של זקיקי שחלה פרימורדיאליים, לטובת שימור פוריות של נשים. נוסף על כך, כיהנה כראשת המחלקה להנדסה כימית בקמפוס אשדוד בשמונה השנים טרם הצטרפותה לתוכנית ממשק.
במסגרת תפקידה במל"ל, מיכל פועלת במספר תחומים:
קידום מדיניות להטמעה של אנרגיות ממקורות מתחדשים לטובת השמירה על הרציפות התפקודית של מערכות חיוניות בעת חירום. מלחמת "חרבות ברזל" מדגישה ביתר שאת את החשש מפני תרחיש ייחוס סביר אך חמור, שבו מדינת ישראל תמצא את עצמה בעלטה נרחבת בשל מגוון גורמים ונסיבות. השקעה ממוקדת ויעילה בתשתיות מקומיות המסתמכות על אנרגיית שמש, עשויה להפחית באופן משמעותי את הפגיעוּת שלהן ולאפשר את תפקודן הרציף גם בהיעדר חשמל. מיכל מובילה עבודת מטה, המשלבת משרדי ממשלה וגופים רבים, והיא פועלת במסגרתה לקדם את הנושא באמצעות אבני הדרך המרכזיות הבאות: זיהוי ומיפוי של התשתיות ששילוב אנרגיית שמש עם אגירה יוביל לשיפור משמעותי ברציפות התפקודית שלהן, זיהוי ומיפוי של החסמים המרכזיים לשימוש באנרגיית השמש בטווח זמן קצר, סיוע בבניית מעטפת הכלים התומכים שיסייעו למימוש מהיר, ולבסוף מימוש בפועל. נוסף על כך, מיכל שותפה בגיבוש התפיסה הלאומית של ביטחון אנרגטי בהקשרי ביטחון לאומי.
גיבוש המלצות להטמעה של שיקולים סביבתיים ואקלימיים במסגרת מאגר מידע אחוד שעתיד לקום עבור המרחב הימי. במסגרת הפרויקט "חזון ומדיניות מרחב ימי – ישראל" שהוביל מִנהל התכנון, נכתבה התוכנית הישראלית לתכנון ולהסדרה של המרחב הימי של מדינת ישראל. אחת ההמלצות של התוכנית היא קידום הקמתו של מאגר מידע ימי לאומי אחוד שיהווה בסיס לתכנון, לפיתוח ולשימור המרחב הימי. למאגר המידע מגוון מטרות, בהן ריכוז, ארגון והנגשה של המידע הנוגע למרחב הימי וכן יצירת פלטפורמה מעודכנת ומשותפת עבור מגוון המשתמשים ועבור מגוון השימושים. במסגרת צוות המשימה הבין-משרדי (פרויקט אימפקט) מגבשת מיכל יחד עם עמיתי ממשק מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ממשרד החקלאות וממשרד האנרגיה מסמך המלצות שמטרתו לסייע למקימי המאגר האחוד בגיבוש הסוגיות הסביבתיות והאקלימיות שעל המאגר להכיל, וכן על האופן שיש להנגיש אותן כך שיהיו זמינות ובעלות ערך יישומי למשתמשי המאגר ולמקבלי ההחלטות.
שותפות בפעילות האגף והמטה במסגרת מלחמת "חרבות ברזל". אסון השבעה באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" שפרצה בעקבותיו הציבו בפני מדינת ישראל אתגרים והתמודדויות שטרם ראתה. מרגע קרות האירוע, המטה לביטחון לאומי עבד ללא לאות לתת מענה רב-תחומי בכלל משימות הליבה שלו. אגף לוט"ר והמרחב האזרחי במל"ל הובילו עבודות מטה רבות ונרחבות שעסקו בסוגיות העורף האזרחי ושמירה על רציפות תפקודו של המשק בחירום. כמו כן, הוביל האגף את הערכות המצב של המטה, והיווה ציר סנכרון בין כלל האגפים. בתוך אלה, מיכל הייתה שותפה מלאה מיומה הראשון בעבודות מטה בתחום האנרגיה ובהובלתה, בייצוג האגף בדיוני הערכות מצב ופורומים שונים, בביצוע סקירות ובכתיבת "זרקורים", בקידום דיונים רב-מגזריים בתחומי העורף בעת לחימה, בהובלת סיורי למידה ועוד.